weer even geleden - Reisverslag uit Taupo, Nieuw Zeeland van Hilco en Jessie - WaarBenJij.nu weer even geleden - Reisverslag uit Taupo, Nieuw Zeeland van Hilco en Jessie - WaarBenJij.nu

weer even geleden

Door: Jessie en Hilco

Blijf op de hoogte en volg Hilco en Jessie

23 Juni 2007 | Nieuw Zeeland, Taupo

Heej allemaal!

Het is weer even geleden dat we iets geplaatst hebben, maar we gaan het helemaal goed maken met een nieuw berichtje. :)
Goed Wanaka is echt een heerlijk rustig plaatsje, waar je heerlijk kan wandelen en lekker bij kan komen van het wandelen. :) Daarna over de Haastpas gegaan. Het stelt meer voor dan dat het daadwerkelijk is...oftewel er was gelukkig geen sneeuw onderweg. Wel supermooi wordt de begroeing; naar mate je meer naar het westen rijdt steeds dichter op elkaar totdat het uiteindelijk echt regenwoud wordt aan de westkant (en REGENwoud zegt ook al wel wat over het weer daar. :) ) Het eerste wat we gedaan hebben is fish and chips gegeten omdat die echt geweldig moest zijn( en dat was ook zo), maar daarna zijn we meteen doorgereden omdat het echt ontzettend slecht weer was. Lookouts enzo hebben we maar even overgeslagen of we moesten die grote regenwolk er nog een keertje op zetten. Vrijwel driect doorgereden naar de Fox glacier (maar nog steeds erg slecht weer) en Franz Josef glacier (dat was beter). De dag erna een wandeling gemaakt naar de glacier zelf (jaha het was droog!), maar er echt op kon helaas niet. We hebben ons nog wel ingeschreven voor een helihike (dan wordt je het een helicopter afgezet op de glacier en ga je vanuit daar wandelen..moet heel mooi zijn..he Ramon&Inge?), maar die ging niet door vanwege te slecht weer. Helaas moeten we ook maar eens naar terug met beter weer. De dag erna weer doorgereden verder langs de westkust en via Arthurs Pass overgestoken terug naar Christchurch. Vonden de oversteek echt erug mooi! Langzaam verandert het landschap weer terug van regenwoud naar droogte, erg leuk om te zien. Gelukkig waren de sneeuwbuien net voor gebleven. Er werd voor dezelfde middag 30-40cm sneeuw voorspeld daar :D. Over onze planning hoeven we dus niet te klagen.
In Christchurch even onze paspoorten opgehaald bij immigratie en daarna even een dagje rust genomen. Reizen kan nog best vermoeiend zijn. ;) De stad was wel al een stuk leuker toen we er voor de tweede keer kwamen. (overal zijn we aan het kijken wat een leuke plek is om te wonen, maar echt iedere keer als je in een nieuwe stad komt denk je.....oh dit is ook leuk! :) Schiet dus niet zo erg op met ons).
Een ding wat ons daarvoor niet zo was opgevallen was dat de mensen hier uitgebreid lunchen met collega's. Dus in cafe's e.d. Tja, dan ga je natuurlijk 's avonds niet meer zo vaak uit eten als er gekke nederlanders zijn.
Daarna weer via de Lewis Pass een beetje terug naar het westen en daarna doorgestoken naar Nelson. En daar was ZON en WARMTE (behalve 's nachts en terwijl je door het koude rivier water moet waden)!!! Je kon gewoon bijna in een t-shirt lopen (ipv thermisch ondergoed met minstens drie lagen erover heen en dan nog naar je muts en handschoenen zoeken :) ) Vanuit daar de Abel Tasman track gelopen (3 dagen) Oh WAUW, echt geweldig. Drie dagen niks anders dan uitzichtjes op verborgen strandjes, lopen over standen en daarna weer door regenwoud, slapen in een verlaten hutje en de dag erna weer alleen maar mooie uitzichten. (Eef, kan me indenken dat jullie daar wel wilden zitten) Echt super!! Heerlijk gevoel om daar zo te zijn. Ik (Jessie) kreeg wel even een minder gevoel doen we met de watertaxi werden opgehaald en het bootje perse op mijn voet moest parkeren. Was voldoende plek naast, maar goed, twee bloedende tenen later konden we dan toch vertekken (voordeel van zeewater....meteen schoongespoeld :)) Verder niet meer echt last van gehad hoor. Daarna doorgereden naar Picton en de boot genomen naar Wellington (Noorder Eiland)
Zo dat was even wennen. Overal auto's en mensen en huizen enzo. :D Mensen die we tegen gekomen waren hadden al gezegd dat het een leuke stad was om in te wonen en niet om te bezoeken. Kan me het wel een beetje indenken....eindelijk eens een straat met cafeetjes die 's avonds ook vol zijn. Hing echt een europese bruisende sfeer, maar met ook de drukte van de randstad (mensen lopen langs elkaar en blijven erg in hun eigen wereldje). Twee dagen rondgelopen en de omgeving verkend en daarna doorgereden naar het noorden. Nog even in Palmerston North gebleven (studentenstadje) en daarna doorgereden naar Napiers (warm elitestadje, waar in 1930 een aardbeving is geweest en alles verwoest is). Daar nog een wijntoer gemaakt en daarna heerlijk geslapen. :) Vandaag doorgereden naar Lake Taupo. Dat ziet er ook wel leuk uit. De damp slaat uit de aarde (thermische hotpools met hier en daar al wat vergaande eierluchten) en mount doom (LOTR) doomt in de verte op. Wie weet wat er verder nog gaat gebeuren. :)
We houden jullie op de hoogte.

Liefs Hilco en Jessie

• 23 Juni 2007 - 08:14

Roel:

Zo hee, dat gaat er relaxed aan toe!

• 23 Juni 2007 - 08:17

Pa En Ma Van M.:

Hoi,
    Wij waren toch even aan het chatten met jullie dus gelijk maar even gekeken. Zo te lezen is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Eerst de kou (hier was het de laatste tijd wel warm :D maar nu is het rot weer) en dan een heel schip op je tenen. Ik geloof dat we toch maar hier blijven (geintje!!). Tot horens dan en xxx van ons.

• 23 Juni 2007 - 10:29

Ans En Henny:

hoi, net even het bericht van jullie gelezen,zo te lezen gaat het jullie goed en genieten jullie van elke dag met een nieuwe uitdaging,hier is het op dit moment (klote)weer regen en de temp. gaat naar 16 graden brrrr,geniet van dit relaxed leven xxxxx ans en henny

• 23 Juni 2007 - 16:05

Eefke:

Hoi Jessie en Hilco, was al even bang dat jullie verdwaald waren in die regenwolken in het westen... haha. Wat een enorme buien he? Overal zie je reclame voor regenpakken, best grappig... tot je zelf al 5 dagen niets anders meer gezienhebt dan regen, regen en nog eens regen!
    Wij waren inderdaad helemaal verliefd op het stukje tussen Abel Tasman en Nelson.
    Gaan jullie verder naar Auckland? Hebben jullie het adres van Johan nu al gehad? Die woont daar ergens in een natuurreservaat. Moet daar geweldig zijn. Echt iets om even langs te gaan!

Geniet van de vele warmwater baden, neem wel een wasknijper mee. t stinkt nogal, haha.

Ik hoop snel weer iets te lezen,
    groetjes van Eefke en natuurlijk ook meteen van Rob.

ps. hebben jullie een mobieltje bij jullie ivm sms???

• 25 Juni 2007 - 07:38

Dorothé En Henk:

Geweldig, wat een reis!!!! Jammer van de regen, maar dat heb je overal eens.Ik denk dat de zwavel goed zal zijn voor jouw tenen:-) Geniet ervan. Op het moment ben je "Skyps " niet bereikbaar.
    Groetjes

• 25 Juni 2007 - 13:44

Joekie:

Hey jessie,
    Leuke verhalen om te lezen zeg!
    Geniet ervan :-)
    Hey, ik moest trouwens de groetjes doen van Dikkie!?!(oud AS pt)

Veel plezier nog.

Groetjes Joekie

• 25 Juni 2007 - 17:52

Cindy:

Lekker, lekker, lekker, op die regen na dan. Daarvoor ben je toch niet in NZ?? :)
    Zoals je al hebt kunnen lezen is het weer hier ietwat aan de magere kant.
    Hier in 't Almelose gaat het goed, de stenen liggen erin (afgelopen weekend de stratenmakers geweest) en nu kunnen we dus het terras gebruiken! :D. Tja, je kunt niet alles hebben.
    He Jes, ben je ook al aan het kijken naar banen? Of wachten jullie eerst op een goed stekkie.
    Nou ik mail binnenkort nog wel. En Hil, ik vond het super om je weer even gehoord te hebben. Jammer dat jij er niet bij was Jessie. Volgende keer maar weer.

Dikke knuffels,

Sjaak, Cindy en Leon (dada)

• 27 Juni 2007 - 06:02

Cindy:

De kiwi is geland en uit zijn ei gekropen. En de eerste reactie van Leon was Oooooooooo, dus cadeautje is geslaagd. Hij blijft maar duwen op het buikje, zodat er geluidjes uitkomen.

En ja, ik vind um ook fantastisch :D

Doegie,

• 27 Juni 2007 - 07:24

Annemarie:

Ooh, wat klinkt dat allemaal gaaf wat jullie doen. Jessie, zijn je tenen wel weer in orde nu?
    Gaan we na jullie rondreis skypen? Anders zie ik jullie zo lang niet... Hier alles prima, bijna zomer! Alleen is het nu 15 graden hier, dus zo voelt het niet.
    Veel plezier! Liefs Annemarie

• 27 Juni 2007 - 07:59

Caroline:

Hallo beiden,

Ik lees jullie bericht even op mijn werk en het leuke is dat mijn collega begin dit jaar ook in Nieuw Zeeland is geweest. we hebben dus even naar haar foto's gekeken. Ze raad jullie ook aan om de Tongariro crossing te lopen, de foto's waren inderdaad erg mooi!

Groetjes en geniet verder van jullie mooie reis,
    Caroline

• 29 Juni 2007 - 18:14

Theo En Aly:

Jullie bericht net gelezen en merken op dat jullie heel wat zien en beleven
    Het is vandaag 29 juni dat wil zeggen morgen is Hilco jarig
    Met al die indrukken zou je het bijna vergeten,maar gelukkig helpen wij je het te onthouden.
    Van harte gefeliciteerd Hilco en jij ook Jessy een heel fijne verjaardag toegewenst.