Alles goed hier
Door: Jessie en Hillie
Blijf op de hoogte en volg Hilco en Jessie
04 September 2010 | Nieuw Zeeland, Christchurch
Lang geleden dat we wat geplaatst hebben, maar dit is wel even een goed moment om weer wat van ons te laten horen. Christchurch is namelijk opgeschrikt door een aardbeving van 7.4.
Na even flinke schrik zitten we nu te lachen en gaan zo kijken of we de politie nog even kunnen helpen. Ofwel alles is goed met ons en onze vrienden. Zodra we meer nieuws hebben zullen we nog even een update geven.
Verder update: er is behoorlijk wat schade vooral aan wat oude gebouwen. Enkele zijn volledig ingestort andere (zoals mijn werk) zien er wat onstabiel uit. Ons huis lijkt weinig last te hebben gehad.
Later meer.
Ok weer even een update vanuit hier. Alles is nog steeds prima. Wij hebben geen enkele schade (behalve dan geschrokken in het begin) De na schokken zijn aan het verminderen in aantal en sterkte en dat is wel erg lekker. Slaapt toch lekkerder. :) Als je over de straat loopt heb je geen idee of er een naschok is of dat je gewoon een beetje duizelig bent. Echt erg apart, iedereen heeft er hier wel last van. Ons huis staat nog steeds recht overeind en er zijn geen scheuren te zien. Het grootste probleem voor ons is schoon water, aangezien water en rioolpijpen gebroken zijn en je dus niet weet wat er uit je kraan komt. Maar water koken helpt al een hoop. Winkels enzo zijn gewoon open en we hebben nog iedere dag een kop koffie gehad in een cafe. Zijn vandaag even rond het centrum gelopen en een groot deel is afgesloten. Je ziet wel echt een hoop schade aan gebouwen en er zijn veel scheuren in de weg en overal liggen stenen. Het zijn nl voornamelijk de stenen gebouwen die het zwaar te verduren hebben gehad. (de oude gebouwen) Hilco's werk is onveilig verklaard en hij zal waarschijnlijk niet meer daar werken. In het begin werkt hij waarschijnlijk vanuit huis en ze zijn aan het kijken waar ze nu naartoe gaan. Ik heb nog geen idee wat er met mijn werk is. Dat hoor ik morgen, maar ze zeggen dat de meeste mensen pas woensdag moeten gaan overwegen om te gaan werken. Dan zijn de meeste gebouwen geinspecteerd en dan weet je of je naar binnen kan. Is allemaal wel erg vreemd. Ze zeggen dat het weer slecht zou zijn vandaag, maar dat was gelukkig niet zo, dus ze hebben al een hele hoop kunnen oplappen om de "storm" die er gaat komen te weerstaan. Storm is voornamelijk harde wind, dus denk dat Hilco en ik lekker binnen blijven hier. :) We hebben alletwee onze laptop thuis, dus eigenlijk is dat voor ons allemaal geen probleem. Wat wel erg fijn was dat iedereen elkaar in de gaten houdt, we krijgen een hoop smsjes en emails en verzenden er een hoop, gewoon om te zien waar je kan helpen of dat je iets kan doen. Goed dat is het geloof ik allemaal wel. Mocht er verder nog iets zijn dan laten we het weten.
Hopen dat het allemaal goed gaat met jullie!!!
Liefs,
Jessie en Hilco
04 September 2010 - 11:52
Cynthia:
Hallo J&H,
Dat is zeker lang geleden. Jullie houden het goed uit daar aan de andere kant van de aardbol dat zelfs geen aardbeving jullie doen besluiten om naar dit 'platte' land terug te keren?!?! :-)Blij te horen dat het met jullie goed gaat en dat jullie huis nog staat.
Hier alles ook top, Rohan gaat nu ook al naar school. Hij vindt het super.
En over 3 weken zitten we in het nieuwe ziekenhuis. Helaas moet ik mijn kantoor inruilen voor een plekje in de kantoortuin.
Groetjes uit het zonnige Zutphen. (gelukkig schijnt de zon, we hebben behoorlijk wat regen gehad deze zomer) -
04 September 2010 - 20:27
Heidi:
gelukkig is met en bij jullie alles ok! Leuk om weer eens van jullie te lezen.
groetjes Heidi -
05 September 2010 - 19:41
Marije:
Fijn dat jullie even wat laten horen, we moesten natuurlijk meteen aan jullie denken!
Succes daar met rommel opruimen, we mailen weer!
Liefs, Marije en Paul -
06 September 2010 - 20:04
Annemarie En Matth:
Peoh, hoorde het vanochtend pas op het nieuws! Echt wel schrikken hoor! Wel fijn om te lezen dat alles relatief goed gaat en jullie huisje nog staat... Raar lijkt me dat ineens je hele omgeving er anders uit ziet.
En uh... we missen jullie hier wel hoor! De 25 hebben we een feestje, we zijn beiden 30 geworden... Het leven is dus nu echt voorbij... Poeh zwaar hoor ;-)
X Matth en Annemarie -
07 September 2010 - 07:41
Tanja:
Ik hoorde net van een aardbeving in Christchurch en dacht: Daar wonen Hilco en Jessie toch?? Gelukkig is met jullie alles goed en fijn dat je gewoon in je huis kan blijven wonen. En wel een fijn, die saamhorigheid.
Succes met alles daar (andere werkplekken zoeken en koffie drinken in het cafe ;) )
Groetjes Tanja -
08 September 2010 - 08:35
Jos:
Dag Jessie en Hillie,
toen ik het plaatsje Christchurch hoorde
moest ik ook even aan jullie denken (het duurde wel even voordat het kwartje viel). Ik had geen alarmerende berichten gehoord van je ouders dus zal het wel allemaal meevallen, toch?
Het is wel een belevenis om zoiets ongeschonden mee te maken. Ik kan me het aardbevinkje van 3.nogwat zo'n 20 jaar geleden in limburg nog herinneren. De hele 'aarde' grond met gebouwen en alles maakt een horizontale beweging. Dat is een vreemde gewaarwording.
Dit vergeet je je hele leven niet, is goed om zoiets ongeschonden mee te maken.
Tja nog een wijs gezegde van Sanne: eerst komt de rommel dan het opruimen.
gr Jos