Taipei - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Hilco en Jessie - WaarBenJij.nu Taipei - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Hilco en Jessie - WaarBenJij.nu

Taipei

Door: Jessie en Hilco

Blijf op de hoogte en volg Hilco en Jessie

11 Mei 2007 | Taiwan, Taipei

Hallo allemaal!

Ten eerste echt super bedankt voor alle leuke en lieve berichtjes en liedjes!
We zijn nu ongeveer een weekje weg en nu de eerste update. De reis begon al goed toen mijn zus (die van Jessie dus) aankondigde dat ze volgend jaar begin mei gaat trouwen!! Oftewel, we komen in ieder geval terug naar Nederland, de vraag is alleen voor hoe lang. Maar goed, nu eerst het verslagje:
De vliegreis is goed verlopen en in Taiwan zijn we opgehaald door Tai Ho, Amber (Tai ho's first wife ;) ) en Fergie (hun hondje). Zij hadden de hele week vrij genomen (!!) en hebben ons rond het eiland gereden. Zeer luxe en ook erg handig aangezien de Taiwanezen, behalve in taipei naast "Hello" en " how are you" bijna geen engels kunnen. We zijn via de oostkant gegaan en zijn na een flinke avond stappen (goed voor het overwinnen van onze jetlag ;) ) in een van de nieuwe hippe tenten van Taipei en een kort touristisch bezoek afgedaald naar Hualien. Vanuit Hualien vertrok 's ochtends vroeg ons busje (ja die uit het liedje ;D) voor een raftavontuur. Met veel gespetter en plezier met waterschepjes hebben we ons daar nagenoeg een hele dag vermaakt de overige aanwezige Taiwanezen (ongeveer 10). Non-verbale communicatie is erg internationaal met een emmertje water en warm weer :D. Vanuit ons luxe (bijna prive) appartementje hebben we de dag erna besteed om Toroko gorge te bezoeken. Dit is een heeeelllll eerrrggg mooi soort canyon nabij Hualien. Tijdens dat bezoekje hebben we de benen even lekker actief gebruikt. Een wandeling dieper de gorge in heeft nog diepere indrukken achtergelaten in ons geheugen.
Rond een uur of vier zijn we verder gereden naar het zuidelijkste puntje van Taiwan, Kenting, het touristenoord voor de Taiwanezen. Daar kan je echt vanallerlei watersporten gaan doen. Zo hebben we gesnorkeld, gespeedboot, gebanaand (op zo'n banaan achter een speedboot gehangen met grote snelheid) en gedonut (da's het zelfde als met de banaan maar dan in een klein rond bootje) :D . Echt erug gaaf! Verder daar lekker gegeten en beetje gerelaxed. Gisteren zijn we terug gekomen en vandaag zijn Hilco en ik zelf naar een natuurpark gegaan...wederom met non verbale communicatie kom je erg ver. Het briefje met de beschrijving in het Chinees van Tai Ho hielp ook wel wat :) We blijven nu nog twee daagjes rondom Hsinchu en Taipei om daar verder te reizen naar Sydney. We kunnen in ieder geval bij Sharmilla (meisje uit Argentinie) blijven slapen en verder hebben we nog geen plannen. We houden jullie op de hoogte!!

Liefs Jessie en Hilco

• 11 Mei 2007 - 12:37

Ramon:

De grote reis is begonnen!!! (ben niet beetje jaloers hoor ;-). Klinkt allemaal errug lekkers hoor!!!!

• 11 Mei 2007 - 12:38

Heidi:

heej hallo!

Zat net achter de compu toen ik julli bericht kreeg. wat klinkt het nu al gaaf! ben niet jaloers hoor ;)
    Leuk dat jullie zo veel gaan zien en ondertussen ook nog vrienden ontmoeten!
    Gefeliciteerd met de trouwplannen van Linda, leuk hoor! En ook leuk dat jullie dan weer even in NL zijn.
    Geniet lekker daar, komt volgens mij wel goed.
    Dikke knuffel vanuit een zeer regenachtig NL van Bart, Emma en Heidi

• 11 Mei 2007 - 15:16

Wanda:

Hallo avonturiers!!

Heel erg leuk om jullie avonturen te volgen en te lezen dat jullie het naar je zin hebben (hoe kan het ook anders...). Weet nog niet of ik alle avonturen wil weten en lezen, het begint namelijk wel errug te kriebelen hoor....
    Heel veel plezier, geniet je helemaal te pletter!

groetjes,
    Wanda

p.s. leuk dat we elkaar op de valreep nog even konden spreken Hilco!

• 11 Mei 2007 - 15:27

Eefke:

Hoi Jessie en Hilco,

Leuk nieuws dat je zus gaat trouwen. Feliciteer je haar namens mij? (En bedank haar ook maar meteen, zo weten we tenminste zeker dat je weer terug komt.... haha)
    De start van jullie reis klinkt gezellig. Echt weer even tijd voor je eigen leventje na al dat gehaast! Valt de temperatuur nog een beetje mee?
    Rob en ik hebben het ook leuk gehad in Thailand, maar dat is dan ook wel een heel relaxed land om te reizen.
    Fijne reis naar Sydney.
    Groetjes Eefke, ook namens Rob

• 11 Mei 2007 - 15:55

Pa En Ma Van M.:

Hallo, het is prettig om te horen dat jullie daar zo genieten. Wij zijn net als die anderen hééééél jaloers. Nou ja.. eigenlijk niet. Geniet van alles wat jullie zien en meemaken. Zolang wij jullie kunnen volgen genieten wij met jullie mee.

Goede reis naar Sydney en de groetjes vanuit een koud en nat Nederland.
    Een dikke knuffel voor jullie beiden.

• 11 Mei 2007 - 17:35

Dorothé En Henk:

Héé Jes en Hilko, ziet er geweldig uit, zo'n reis door Taiwan wil iedereen wel!!
    En dan ook nog met een privé gids!!
    Ik hoop dat het ook hierna een fantastische trip wordt.

• 11 Mei 2007 - 18:04

Marije:

nou volgens mij is dit het perfecte begin. geniet er lekker van. maar dat lukt wel zo te lezen!groetjes

• 11 Mei 2007 - 20:06

Dirk - Cyn & Kids:

Goedendag zeg Globetrotters, wat we allemaal lezen, hoort zich wel super avontuurlijk aan :-D Fijn dat jullie zo genieten...en we gaan er vanuit dat het straks in Aussie ook zo super zal zijn. Errugg leuk om alles te lezen over wat jullie allemaal beleven. Tja wij hebben net een nieuwe stofzuiger gekocht...verschil moet er zijn hè hahaha maar dan wel een Dyson.
    Veel liefs van ons allen uut Zutphen.

• 12 Mei 2007 - 06:21

Jac:

Zo, Zo jullie doen nog eens wat in een week. Zullen ze in Taiwan happy mee wezen.
    Als ik het goed begrijp gaat de communicatie via handen en voeten.
    ( zeer goed voor de conditie ).
    Thuis had je dit alles kunnen oefenen met een paar uurtjes "hints".
    Zo te lezen genieten jullie van de schoonheid der natuur.
    Blijven doen.
    Tot lezens.

• 13 Mei 2007 - 19:30

Theo En Aly:

Deze site van je vader en moeder gekregen.
    Vinden het heel leuk,zo blijven we op de hoogte van jullie avonturen.Geniet ervan.
    Groeten.

• 14 Mei 2007 - 07:27

Sjaak, Cindy En Leon:

He Hillie en Jessie,

Heerlijk hoor! Zitten wij hier in het koude winderige kikkerlandje en moeten we dit soort berichtjes lezen. Jullie weten wel hoe je iemand jaloers moet krijgen. Maar wel blijven schrijven hoor want we willen wel op de hoogte blijven.
    Geniet maar voor ons allen die de stap niet hebben durven zetten (of niet kunnen of nog niet gezet hebben etc.)
    Dikke knuffels vanuit Almelo

• 14 Mei 2007 - 07:28

Leon:

d edsef bv bhvc66

• 14 Mei 2007 - 12:23

Petra:

Hey! Tja... en wij maar werken he?!
    Mis je spontane binnen-val-acties nu al wel hoor Jessie! Alles goed hier, goed nieuws vanochtend: artikel geaccepteerd in de JBJS Br!! en dat op maandagochtend, de week begint goed dus! Geniet maar lekker met z'n tweetjes en ik lees wel weer waar jullie belanden.
    Liefs, Petra