weer terug op het zuidereiland
Door: Jessie en Hilco
Blijf op de hoogte en volg Hilco en Jessie
24 Juli 2007 | Nieuw Zeeland, Christchurch
We hebben even niks meer laten horen, maar dat komt gelukkig niet omdat het snowboarden is misgegaan. We moesten nog een dag of twee wachten voordat de sneeuwstorm bij Taupo uitgeraasd was en daarna konden wij heerlijk in verse sneeuw en met een heerlijk zonnetje gaan snowboarden. (op vrijdag de 13de, met uitzicht op mount doom ;) ) We kunnen zeggen; als je maar vaak genoeg valt dan is verse sneeuw ook niet echt zacht meer hoor. :D Maar langzaamaan hebben we dan toch geleerd om vooruit en achteruit de berg af te gaan en ook om een paar draaien te kunnen maken (sommige waren dan wel niet gepland, maar die rekenen we er toch bij. :) ) Na drie (half)volle dagen intensieve trainingen hielden we het toch voor gezien voordat ons lichaam dat deed. Was wel erg gaaf!!
Daarna zijn we vrij snel doorgereden via Palmerston North naar Wellington. Daar nog een poging ondernomen om plekken te bezoeken van Lord Of The Rings (die stonden op de wegenatlas). Maar zowel het weer (tja wederom regen) als de filmlocaties (er is erug veel met computers bijgewerkt/plakt/photoshopt) werkten niet echt mee. Maar goed natuur blijft toch erg mooi hoor!
De terugrreis met de boot viel erg mee!! De wind was gaan liggen en hoe meer we naar het zuidereiland voeren, hoe meer zon er kwam (goed teken voor onze toekomst daar!) Helaas regende het wel weer in Kaikoura, dus de dolfijnen en walvissen vonden het te nat :) en we zijn doorgereden naar Christchurch. Daar scheen de zon dan weer wel.
Tja en nu is er echt een nieuw deel van onze reis aangebroken. We slapen nog steeds in ons busje op een camping net buiten Christchurch, maar op het moment zijn we echt bezig met woningen en banen zoeken. Nette kleren hebben we al gekocht (tja met je afritsbroek en wandelschoenen een sollicitatie ingaan wordt zelfs hier niet gewaardeerd. :D) En we hebben al een erg leuke plek gezien in Christchurch waar we wel willen wonen (eigenlijk twee) Eentje is bij het Arts Centre; erg mooi oud gebouw, waar vanallerlei kunst getoond wordt (ook bioscoopje en theater!) en de andere is net buiten de stad bij Sumner. Daar heb je dan weer heerlijk uitzicht over de zee en heb je een leuk centrumpje. Maar goed voor hetzelfde geld vinden we een leuke baan in Dunedin en dan gaan we daar naar toe. Achja opties blijven open. Goed, hopen dat alles goed gaat en hou ons op de hoogte,
Liefs Hilco en Jessie
24 Juli 2007 - 10:09
Ans En Henny:
leuk om jullie verhaal weer te lezen eneu, het valt ook niet mee als je niet meer piep bent om op je snowbord te blijven staan maar gaaf blijft het zeker. Nou het lijkt hier wel herfst, wat een weer storm en regen bah,Heel veel succes met het zoeken van een baan en huis we horen het wel, groeten en liefs van ons Ans en Henny -
24 Juli 2007 - 10:41
Sjaak, Cindy, Leon:
Super, super, super. Ik kan niet anders zeggen.
Hè verdorie. Ans en Hennie zijn me weer voor. Ik dacht nog wel dat ik zo snel was!!
Succes met het zoeken van een baan en natuurlijk, fatsoenlijke woonruimte. Tja, als de familie over moet komen, moet je toch een beetje descent voor de dag komen, niet ;)
kusjes,
van ons uut regenachtig Almelo TABEE -
24 Juli 2007 - 18:56
Pa En Ma Van M.:
Hallo jongelui,
Het was gaaf om jullie stemmen weer eens te horen. Het hele weekend was daardoor al een succes. Voor het overige met het bezoek een leuke tijd gehad. Wij hopen dat jullie gauw iets vinden, zowel om te wonen als te werken. Er moet natuurlijk wel brood op de plank komen. Veel succes ermee en we horen (via skype natuurlijk):D weer van jullie.
Groetjes vanuit een nat Kampen. -
25 Juli 2007 - 09:16
Heidi:
fijn dat het snowboarden zo leuk was en dat jullie nog heel zijn. Het weer leek dus erg op het weer hier, ach kunnen jullie je toch nog een beetje in nl wanen ;)
succes met de sollicitaties en de huizenjacht!
liefs Heidi -
29 Juli 2007 - 14:03
Oswald En Marian:
Goed om te horen dat jullie botjes nog aan elkaar zitten. Achteruit de berg af! Hoe krijg je het voor elkaar. Vooruit zou voor ons al een probleem zijn. Maar hoe dan ook jullie zijn weer een ervaring rijker. Veel succes bij het zoeken/vinden van woonruimte en een baan. Hilco je ouders staan te popelen om jullie daar op te zoeken. Ze hebben bij wijze van spreken de koffers al gepakt. Dus stel ze niet teleur. Hier lopen alle regentonnen over. In Engeland staan hele steden onder water. Dus hebben wij nog niets te klagen. (alhoewel) Groetjes Oswald en Marian -
02 Augustus 2007 - 12:49
Eefke:
Hoi Jessie en Hilco,
een late reactie maar we zijn nu op vakantie en kunnen lastig bij internet. Ik hoop voor jullie dat je snel een leuk huisje vindt. t Is een mooie omgeving. Ik hou t even kort maar wens jullie veel succes bij het vinden van een leuke baan en een leuk huis! Liefs Eefke