kerstvakantie, O&N en ander lekker spul = foto's
Door: Jessie en Hillie
Blijf op de hoogte en volg Hilco en Jessie
03 Januari 2008 | Nieuw Zeeland, Christchurch
Tja het is niet zo lang geleden dat we iets op internet gezet hebben, maar we hebben toch een gave tocht gemaakt!!! Die moeten we toch echt even met jullie delen. :)
Ohja natuurlijk ook allemaal een goed nieuwjaar gewenst. :D Dat ieders dromen uit mogen komen, en als jullie die van ons willen helpen laten uitkomen dan zou ik maar vast een ticket deze kant opboeken zouden we zo zeggen. :p Wij hebben vandaag in ieder geval de tickets vast gelegd en we zijn vanaf 18 april voor een week of drie (de terugvlucht is al wel geboekt, maar is nog flexibel) in Nederland. Moet zeggen dat ik (= Jessie) er al erg veel zin in heb, mis toch wel het ouwehoeren en goede gesprekken enzo.
Om jullie harten nog wat sneller te laten kloppen konden we het niet laten jullie even lekker te maken met de foto's van onze laatste trektocht door de wildernis:
Zoals jullie kunnen zien is deze tocht gemaakt ver in het noorden van het zuidereiland (zie stand van de zon):D. Aldaar vertrek je met de boot naar het begin van de track (ongeveer uurtje varen), om vervolgens lekker steil te klimmen. Dat principe zet zich vervolgens door gedurende de volgende 3 dagen waarna je weer door een boot opgepikt wordt om in een half uur terug te varen naar Picton. Mede hierdoor is onze behoefte om te leren zeilen nog meer toegenomen, maar dat terzijde. Tja, wat maakt dan de QC track zo gaaf? Het enorme paradijselijke gevoel dat je bekruipt als je daar boven op de richels loopt en uitkijkt op strak bauw-groen water met verscholen huisjes en bijbehorende bootjes... Tussendoor nog een mooi groen valleitje en onze dag was compleet. Helaas moest een iets te enthousiaste regenbui wat roet in het eten gooien (bijna letterlijk :D ). 's ochtends dreven we beetje de tent uit, omdat we in een vals dipje geparkeerd stonden. Maar gelukkig zoals bijna altijd hier in NZ brak de lucht rond het middaguur open en een uurtje later was alles weer droog en ingepakt om de tocht te vervolgen. Welkom eerste kerstdag!! :D. Hoewel we moeten toegeven dat vier dagen heuvel op en af met ruim 10kg op je rug toch wel even lastig was, voelde het deste beter toen de tocht succesvol was voltooid! Op naar de volgende... :D.
Zo spannend en indrukwekkend als kerst zo rustig en niet-spannend (ontspannend?? :) ) was oud en nieuw.... GEEN VUURWERK!! Hoe kun je nou oud en nieuw vieren zonder vuurwerk??? Gekke kiwi's!!!
Volgend jaar gaan we een betere bestemming vinden.. Ws buiten NZ, omdat iedereen hier grote vakantie heeft en dus niet thuis zit...
Oh ja, tussendoor zijn we ook nog een dagje in Kaikoura beland. Man, man, man, ga NOOIT tijdens de zomervakantie hier op vakantie!!! Wijze gratis les van jullie favoriete (hopen we dan) NZ correspondenten... Alles, maar dan ook alles is volgeboekt. Zwemmen met dolfijnen moest je nu 2 weken van te voren boeken!! Echt absoluut 180 graden het tegengestelde van hoe het land hier normaal werkt. Kom je lekker voor je rust hier, zit je daar te genieten met tientallen andere rustzoekers :(.n Volgend jaar weer gewoon lekker werken hoor ;). Of naar NL :D!
OK, dat was het weer vanuit een zonnig, warm, droog (al jaloers?) paradijselijk ;) Nieuw Zeeland... Tot snel (hopelijk) weer!!
Liefs, Jessie en Hilco
03 Januari 2008 - 10:46
Tineke Jager:
Hallo bofkonten!
Wat lijkt me dat heerlijk, zomer!!! en wat leuk dat jullie 18 april weer je neus laten zien in NL. Natuurlijk ook de allerbeste wensen en veeeeeel genieten dit jaar!
Hier is het koud. De eerste schaatstochten zijn in december alweer gereden op bepaalde plaatsen.
Ik ga volgende week weer aan het werk na het zw.sch. verlof+ ouderschapsverlof+ onbet. Oudersch. verlof. Zal even wennen zijn voor Peter en Joris en Isabelle. Zal wel weer gauw gewend zijn. Wat zijn jullie eigenlijk alweer lang weg....
Nou geniet maar lekker, ook voor ons....
groetjes Tineke -
03 Januari 2008 - 11:10
Robin:
Hoi allebei,
Klinkt allemaal weer erg goed!!
We zijn net een paar dagen met Sjoerd en Rosaliene en Muriel in Friesland geweest, was erg relaxed!
Ik hoef pas maandag weer te beginnen, dus lekker twee weken vrij gehad.
Binnenkort even bellen?
Robin -
03 Januari 2008 - 12:58
Ceres:
Helemaal leuk zeg dat jullie ff terug komen! Ik zet de koffie klaar!
PS. worden jullie niet gek van de sandflies????
Greetz
Cerès -
04 Januari 2008 - 11:32
Mark,Slavica En Lois:
De beste wensen luitjes! -
04 Januari 2008 - 17:12
Nico:
Jullie zien er echt outdoor uit! Draag dat doek op je hoofd maar eens vaker. Hilco, je doet toch niet om dat plekje op je hoofd te verbergen? -
07 Januari 2008 - 17:22
Eefke:
Gelukkig nieuwjaar! En ik doe nog steeds mijn best hier om jullie wensen uit te laten komen.... als mijn werkgever nou ook een beetje mee zou werken..........!
Die QC track lijkt me erg gaaf. Rob en ik hebben er een dagtraject van gelopen. We waren erg onder de indruk. Als het eens lukt om langs te komen houden we (ik) ons aanbevolen!!!
Ik kijk uit naar april en hoop jullie zeker te treffen,
liefs Eefke -
11 Januari 2008 - 20:43
Sander + Wilbert:
Diplomatie is nodig, dacht de kikker, want de nachtegaal is een nogal gevoelig wezen... hij koos zijn woorden zorgvuldig uit, en met de zachtste stem bracht hij zachtjes en melodieus... een nauwelijk hoorbaar "kwak" uit. De nachtegaal vloog weg, de donkere bossen in.
Gelukkig 2008, dacht hij bij zichzelf. -
13 Januari 2008 - 12:33
Theo En Aly:
Hillco en Jessy,
Geef ons maar vorst en sneeuw!Nee hoor,we zijn gewoon jaloers op jullie zomerse berichten.Ontvang de beste wensen voor 2008,we hopen voor jullie dat al je wensen in vervulling mogen gaan!Veel groeten. -
29 Januari 2008 - 06:49
Lisette En Kees:
He jessie en hilco! Hier een berichtje van die andere nederlandse kiwi's, die intussen zijn neergestreken in Nelson! (Jaja, toch maar voor het zuidereiland gekozen...) We hebben hier allebei een baan in hostel 'The Palace'! Dus als jullie even bij willen komen van de drukte in de grote stad, jullie zijn van harte welkom hier! We wonen zelf ook in het hostel dus dat waren twee vliegen in één klap. Gister nog een engelse jongen gesproken die Sumner toch zo fantastisch vond :-)! Prachtige foto's trouwens van de QC-track! Wie weet tot de volgende date in Nelson, Christchurch of misschien ergens in het midden? Groetjes, Lisette en Kees -
15 Februari 2008 - 19:57
Sander + Wilbert:
Zeg, hoe lang blijft het kerst bij jullie? Wordt het niet weer eens tijd voor een update? -
19 Maart 2008 - 22:34
Tanja:
Het blijft kerst bij jullie of niet??