even bijpraten - Reisverslag uit Christchurch, Nieuw Zeeland van Hilco en Jessie - WaarBenJij.nu even bijpraten - Reisverslag uit Christchurch, Nieuw Zeeland van Hilco en Jessie - WaarBenJij.nu

even bijpraten

Door: Jessie en Hillie

Blijf op de hoogte en volg Hilco en Jessie

07 December 2007 | Nieuw Zeeland, Christchurch

He iedereen,

Hoe was Sinterklaas?? Iedereen weer verwend met kadootjes en snoep? :) Wij hadden hier nog wat pepernoten (dankjewel pap en mam!) en hebben daarmee sinterklaas gevierd....en vandaag werden we getracteerd door een sint uit nederland met twee chocoladeletters en een geweldig gedichtje! Bedankt Sint! Voor de kiwis is het een slankere versie dan de kerstman. Vanaf half Oktober is hier ongeveer de kerst periode ingegaan......blijft wel echt vreemd hoor met al die versieringen terwijl het erug warm is. We hebben zelfs de kerstparade in de stad meegemaakt (heeft iets weg van de carnavals optocht in Brabant en Limburg, maar dan met heel veel reclame tussendoor. Verder zijn het allemaal gewone populaire nummers die ze draaien, waardoor de kerst sfeer niet helemaal overkomt. Maar goed ze doen er in ieder geval iets aan. We zijn ook nog naar "Christmas in the park" geweest, veel optredens van kiwis (niet helemaal duidelijk of ze nu populair waren of niet). Wederom weinig kerstliedjes, maar dat maakte niet zoveel uit. Iedereen zit daar lekker in het park te picknikken (??) met de kids (wij vielen er wel een beetje buiten moet ik zeggen :) ). Echt massale gebeurtenis hier!!!
Verder zijn natuurlijk mijn ouders (die van Jessie) langsgeweest.......erg gaaf!!! De eerste keer dat we ze gezien hebben was op Abel Tasman (tja je moet het toch een beetje op "bekend Nederlands" terrein houden he? :) ) Daar hebben we een wandeling van twee dagen gemaakt met een oversteek door het water heen (eigenlijk waren het er twee, maar eentje was echt te minuscuul voor woorden...Hilco en ik hadden de hele tijd al lopen opscheppen dat het minstens tot aan je knieen zou komen en dat de stroming best sterk zou zijn. En toen we er aan kwamen moest je echt je best doen om je grote teen nat te krijgen.....was een beetje jammer :D Maar dat kwam omdat we nu qua timing (heeft te maken met eb en vloed van de zee) een stuk beter zaten. Vervolgens daar geslapen in een lodge in het park. Erg gezellig, heerlijk om weer bij te kletsen en ondertussen toch een beetje bezig te zijn. Daarna zijn mijn ouders naar de westkant van het zuidereiland gegaan (wij hebben ons strategisch teruggetrokken aangezien het echt noodweer aan de westkant zou worden :) dwz heeeeeel veeeeel regen , zelfs voor de westkant, waar altijd al veel regen valt) Daarna ben ik (Jessie) een week later naar Queenstown vertrokken om ze weer te ontmoeten en ben toen een week lang met de camper meegereisd langs de zuidkant en weer terug omhoog naar Christchurch. Het paste net in de camper....we moesten wel overdwars slapen en stil blijven liggen als je sliep (sorry pap en mam ;) en dan ging het prima. :) Is wel een lang tijd geleden dat ik alleen met mijn ouders een week lang rondgetrokken heb (vraag me eigenlijk af of het uberhaupt ooit voorgekomen is :) ), maar het ging erg goed en was erg gezellig! Veel wildlife gezien (zeehonden, zeeleeuwen, dolfijnen, veel vogels, pinguins (dat is ook een vogel, maar speciaal genoeg om genoemd te worden :) !!) Rondgereden in een achtwiel voertuigje, op super mooie plekken gestaan met de camper (mijn ouders zijn wat makkelijker met wildkamperen dan ik (ze hebben zich een beetje voor mij ingehouden denk ik ;) ), maar ze hadden dan ook wel een grotere camper dan onze kleine Rowan.) Via Lake Tekapo terug gereden naar Akaroa en daar weer Hilco gezien! Blijft toch leuk. :) Ohja daar hebben we in de oceaan gezwommen (op zoek naar dolfijnen, maar die wilden niks van ons weten)....ijskoud, zelfs met wetsuit, maar na een tijdje warmde je toch wel weer op. Was wel erg grappig.
De week erna waren mijn ouders er ook nog en hebben we voornamelijk veel in Christchurch gedaan. Ik moest af en toe naar Contours of iets voor Burwood academy doen, maar iedereen was super flexibel en kon het meeste doen nadat mijn ouders naar Nederland terug waren gegaan. Hilco moest natuurlijk wel werken, maar heeft toch een dag vrij kunnen nemen en toen hebben we nog een lang weekendje weg gedaan naar Kaikura en Hamner springs. Wederom veel zeehonden, super mooie andere natuuruitzichten en lekker gewandeld in de bossen. Waarschijnlijk ben ik nog super veel vergeten, maar dat is even een kort overzichtje van toen mijn ouders hier waren. Als laatste moet ik toch nog even vermelden dat we met zijn vieren naar " the full Monty" de muscical geweest zijn. Erg lachen....zeker beter dan de film. (volgt wel hetzelfde verhaal, maar de grappen waren gewoon een stuk leuker)
Verder zijn we hier al weer een maand aan het werk. Hilco zoals gezegd langer dan ik. Bij mij bevalt het onderzoekswerk erg goed! Is een beetje een TNO achtige opzet, oftewel ze hebben vanallerlei ideeen en kunnen van alle kanten input gebruiken om het zo praktisch mogelijk in te zetten. Eigenlijk zit ik hier op een project, maar ik kon het natuurlijk niet laten om me ook met de andere dingen bezig te houden. :) Erg grappig en leuk, je ziet en hoort veel nieuwe dingen!
Vanavond gaan Hilco en ik eindelijk onze aanvraag voor visum verlenging versturen. Hopen dat dat een beetje snel rond komt. Ohja en voor degenen die het nog niet weten...ik heb mijn IELTS gehaald (red. en niet zo maar, maar met een 8 (op een 9 punts schaal :D)! Erg lekker en ook makkelijk aangezien we dat ook voor visum verlenging meetelt.
Tja, rest mij (Hilco) nog kort even wat toe te voegen over mijn werk voor zover mensen dat nog niet weten.... Ik werk ook ;). Jawel, nog steeds bij ARANZ Ltd. Beetje leuke problemen oplossen, mijn wiskunde bijspijkeren en er nog geld voor krijgen ook. Voelt nog steeds als een goede plek voor mij. Misschien dat ik mijn Natuurkunde vriendjes nog eens lief aankijk als ik wat info wil hebben over vloeistof dynamica :D.... Tja, en ik maar denken dat ik al die jaren de juiste keus had gemaakt door Elektro te kiezen..
En verder natuurlijk lekker mezelf in gevechten aan het storten tijdens Aikido. Blijkt dat er bij 'onze' school veel overlap is met mijn voorkennis in Cheng Hsin. Iig heb ik weer beter leren koppeltjeduikelen :D. Daarnaast ben ik nu bezig met een cursus Chinees. Ik vond dat ik me toch meer moest gaan verdiepen in die taal als we nu jaarlijks ongeveer langs Tai Ho en Amber gaan :D. Oh ja, daarnaast ben ik momenteel in een leuke discussie verwikkeld met een collega over Christendom en andere religies...hahahaha het blijft me achtervolgen... OK, kan ook zijn dat ik het stiekem op zoek :D. OK, spreek meeste van jullie hopelijk snel weer via Skype!!!

Liefs Jessie en Hilco

• 07 December 2007 - 08:19

Pa En Ma Vanm:

Dat klinkt allemaal erg leuk, maar het begint ook behoorlijk definitief te lijken, ik hoop toch dat het niet te leuk wordt en jullie wel weer terug komen!!!!
    En dan ons een beetje jaloers maken dat jou ouders(Jessie) al wel zijn geweest en wij nog niet, maar daar komt volgend jaar hopelijk verandering in. Morgen (za. 8 dec.) hebben wij sinterklaasfeest bij Wilbert. We zullen het er nog wel over hebben ,dat het vorig jaar bij jullie zo leuk was.

Groetjes eef en annie

• 07 December 2007 - 09:05

Annemarie:

Tjonge, het klinkt allemaal super! Jessie, wat cool dat je je IELTS heb gehaald! He he!

Ik ga komend weekend op de skype proberen jullie te zoeken.

Liefs Annemarie

• 07 December 2007 - 12:14

Cindy:

mijn laatste berichtje heeft-ie niet gepakt.
    Leuk om weer wat van jullie te lezen en hopenlijk tot zondagochtend.

liefs zussie

als Leon dan niet weer slaapt tegen de douchedeur :D haha

• 07 December 2007 - 14:48

De Buijltjes:

Hai die Hil en Jes! Wat een actie allemaal bij jullie! Tof zeg. Wat is jullie skype naam (die van mij = cynthia.buijl), want ik heb getracht jullie op te zoeken maar niets gevonden.
    Wij gaan komende zomer 4 weken naar Indonesie...helaas reiken onze financiele middelen niet tot Nieuw Zeeland. Wat een prijzen durven ze te vragen zeg voor tickets, zelfs nog voor die kleine Rohan (tegen die tijd 2 jr).
    Wij wilden ook nog naar Hong Kong maar dat is helemaal niet te betalen, dus we stoppen even in Singapore.
    Een hele fijne kerst..zo te lezen wordt het daar wel goed gevierd. Komt er ook een kerstboom in su casa? Wij gaan morgen de boom opzetten en versieren. Nu de goed heilig man het land alweer verlaten heeft.

Groetjes van ons allen uut Zutphen.

• 07 December 2007 - 23:43

Dorothé En Henk:

Natuurlijk is het slapen met z'n drieën op een oppervlak van 1.80x2.00 m in een camper afzien, vooral als niet iedereen stil ligt,maar desondanks hebben we toch een fantastische reis door Nieuw-Zeeland gemaakt. Bovendien hebben we jullie weer gezien!!!!!, en vooral waar jullie wonen!! Trouwens, zwemmen in het voorjaar midden in de oceaan lijkt leuk, maar het is toch bitter koud, vooral als de dolfijnen niet mee willen zwemmen. Veel plezier daar en tot skypes.
    Groetjes, Wij

• 09 December 2007 - 15:17

Sinterklaas:

ahhhh.... de chocoletters hebben jullie toch gevonden! Was even bang dat de postbode de hoeveelheid postzegels niet zou begrijpen..... haha
    eet smakelijk!
    Groetjes Sint

• 14 December 2007 - 08:37

Mark, Slavica, Lois:

Gaat meer en meer op een blijvertje lijken zo. Gefeliciteerd met je IELTS Jessie. Dat visum zal nu wel een eitje worden.
    Apart hoor op die manier kerst vieren, hoewel het bij ons ook wel erg lang geleden is geweest dat het een witte geweest is. Beetje kiwi erbij en wij hebben dezelfde sfeer (not).
    Blijf ervan genieten zou ik zeggen en tot de volgende keer.

• 31 December 2007 - 16:48

Inge:

He,

Jullie zijn inmiddels al in het nieuwe jaar aanbeland. Dus bij deze een heel gelukkig 2008 daar aan de andere kant van de wereld!
    Hoe was het om als een van de eersten 2008 in te gaan?
    Wij wachten hier nog even af, voorbereidingen voor de gourmet worden getroffen...

Liefs Inge

• 02 Januari 2008 - 12:35

Tanja:

Hoi Jessie en Hilco,

Als eerste de beste wensen voor 2008.
    Mooi om te horen dat het jullie zo goed bevalt daarzo. Kei veel plezier, laat nog eens wat van je horen en maak er een mooi jaar van.

Groetjes Tanja