Nieuwe avonturen met foto's - Reisverslag uit Christchurch, Nieuw Zeeland van Hilco en Jessie - WaarBenJij.nu Nieuwe avonturen met foto's - Reisverslag uit Christchurch, Nieuw Zeeland van Hilco en Jessie - WaarBenJij.nu

Nieuwe avonturen met foto's

Door: Jessie en Hillie

Blijf op de hoogte en volg Hilco en Jessie

15 Oktober 2007 | Nieuw Zeeland, Christchurch

Heej allemaal!!

Er is gewoon al weer meer dan een maand voorbij sinds ons vorige mailtje, man dat ging echt snel! Inmiddels zijn we al weer een beetje gewend geraakt aan “ons huisje”, alhoewel het toch nog steeds wel erg vreemd is dat je zo snel aan het strand en in de heuvels bent. We zijn nu ook de gelukkige eigenaren van twee fietsen (tja beetje nederlandse standaarden moet je er toch inhouden :) ) en zijn al meerdere keren naar de stad gefietst. Dat is echt erug lekker, behalve dan als het regenweer is met wind, maar goed dat komt niet zoveel voor (vandaag dan helaas wel :) ) In de stad hangt toch wel een beetje een stads cultuur (wel een pattelandse stad) en we moeten zeggen dat het toch wel erg lekker is om dan na een dag in de stad te zijn geweest terug te fietsen en dan langzaam weer de natuur in te komen. Dat helpt ook erg mee met het-erop-uitgaan in de weekenden. We zijn al een weekendje naar Hamner springs geweest (daar was net een heftige aardbeving geweest en er kwam een grote storm aan, maar we hebben toch nog wel wat kunnen wandelen. Alleen de hotsprings waren gesloten omdat de water temperatuur te warm was (hmmmmm, moeder aarde wilde misschien toch wat duidelijk maken? :) ) Verder hebben we al wel heel wat gelopen hier in de omgeving (vooral naar de supermarkt en weer terug :D ). De Port Hills liggen in de achertuin en daar kan je echt heerlijk in wandelen, maar ook mountainbiken als je dat zou willen.
Zoals jullie op de onderstaande link kunnen zien is ons huisje inmiddels ook wat meer ingericht:
De eerste weken hebben stad en land...uhmm alleen stad, afgestruind op zoek naar de laatste trendy meubels. Via allerlei designwinkels en designers kwamen we zo bij de gespecialiseerde dealers uit die ons wel van hoog kwaliteitspul konden voorzien. Zo hebben we nu een 2de hands tv en dvd, tafeltje en een prima eethoekje erbij. Mooie kunstwerkjes aan de wand moeten nog komen.
Ja, daarnaast zijn we de afgelopen weken druk geweest om een baan te versieren. Dat is inmiddels gelukt. Beide zijn we in het bezit van een mooi contract :D.
Hilco werkt nu bij Applied Research Associates New Zealand Limited, ofwel ARANZ Ltd. (www.aranz.com). Eigenlijk zijn het een stel techneuten bij elkaar die op zoek zijn naar mogelijkheden om hun kennis in te zetten en daar een appart bedrijfje voor te starten. Daardoor doen ze onder andere dingetjes voor de medische industrie en voor LORD OF THE RINGS!!, maar ook voor de mijn industrie, waar ik zit. Dit onderdeel heet LeapFrog. Daar hou ik me bezig met mooie 3D vormpjes maken. In de mijn industrie nemen ze middels boringen samples van de grond. Daarin stellen ze vast hoeveel goud bijv. er op verschillende dieptes zit. Die samples worden in de software gebruikt om een 3D reconstructie te maken van de verdeling, zodat de mijn industrie in kan schatten of het rendabel is om op die plek een mijn te bouwen. Oh ja, zo'n boorsample kost al gauw 10.000$ en ze nemen er meestal een paar honderd.. tel uit je winst... ;). De werksfeer is echt erg leuk! Echte profi espresso machine om je eigen espresso of cappuccino te maken, vers fruit vrij beschikbaar, iedere vrijdag de lokale borrel met lekker bier en zo nu en dan (zoals na de eerste week) een feestje met pizza en bier voor alle werknemers plus aanhang en kinderen :D (zo blij waren ze dat ze mij aangenomen hadden.... misschien dat de innovatie prijs die ze gewonnen hadden ook meehielp :D). Verder wordt er veel tijd genomen voor socialisen. Dus om 10:30h ongeveer een echte koffie pauze en rond 15:00h weer (mag ook thee zijn hoor). Maar naast lekker progammeren (hmmmm) ben ik dus bezig met een studie geologie en mag ik mezelf weer eens in de wiskunde gaan verdiepen... ook leuk ;).
Een van de regeldingetjes die er natuurlijk bij hoorde was het regelen van een werkvergunning. Die had ik binnen 3 werkdagen rond!!! (terwijl er max 60 dagen voor staat).
Ik (Jessie) heb drie bijna-contracten (tja kwantiteit voor kwaliteit.....of was het nu beter om het andersom te hebben. :) ). Nouja eentje heb ik er getekend voor Personal trainer bij Contours in het centrum, maar dat is op een 0 uren contract. Het fijne is wel dat ik gewoon mijn eigen uren kan indelen, het mindere is dat als er niemand is ik ook niks verdien. Kan wel op het gebied van revalidatie aan de slag daar, aangezien ze daar niemand voor hebben, dus dat is wel erg leuk. Contours is een fitness bedrijf alleen voor vrouwen (ze doen dus ook vanalles met nagels, schoonheidsproducten en zonnebanken...........zoals jullie al lezen echt iets voor mij :D ), maar de werksfeer is wel erg leuk. Ik moet alleen eerst eens zien of het ook echt gaat lopen.
Mijn tweede contract is ook bij Contours, maar dan in Ferrymead (dat is dichterbij voor ons en het gaat open vanaf half november) en daar ga ik in het begin gym instructor en kan misschien later ook wel als personal trainer aan de slag.
Het laatste contract (dat heb ik nog niet getekend, krijg ik waarschijnlijk a.s. maandag) is bij Burwood Academy. Dat is een organisatie dat aangeloten is bij het ziekenhuis en verschillende producten ontwikkeld voor de revalidatie sector. Echt erg leuk spul wat ze daar hebben! Ik had er gesoliciteerd als een research physio, maar gek genoeg moest je daarvoor geregistreerd staan als een fysio in nieuw zeeland....tja en dat ben ik nog niet. Maar goed ze waren wel erg geinteresseerd in wat ik gedaan heb en ik ben gewoon eens langsgegaan om te zien wat ze er allemaal doen. Twee dagen later kreeg ik een telefoontje voor een ander (korter) project waar je niet voor geregistreerd voor hoeft te zijn. Gaat over het testen van een handheld krachtmeter ten opzichte van de gouden standaard en de verschillen in uitkomsten tussen fysios. Vrij basaal werk dus, maar wel leuk om binnen te komen. Mijn collegas bestaan voornamelijk uit techneuten (wel grappig dat Hilco altijd als techneut tussen medici zat en dat ik nu tussen de techneuten terecht kom :) ) en ze hebben echt vanallerlei leuke projecten. Volgens mij is het gewoon een beetje de Nieuw Zeelandse mentaliteit, maar ook hier hebben ze vanallerlei projecten, sommige totaal niet medisch gerelateerd. Ik heb wel erg zin om daar te beginnen. Waarschijnlijk is dat ook vanaf half november, maar het kan zijn dat ik ook nog wel wat vantevoren moet doen. Komt ontzettend goed uit, want tot half november zijn mijn ouders hier (jeuhhh) en dan heb ik mooi de tijd om met ze mee te reizen en ze gedurende de werkweek wat te kunnen laten zien.
Al met al gaat het dus allemaal wel lekker!! Vanavond komen de buren nog even op bezoek, dus we moeten het huis maar eens gaan opruimen (wel handig als het niet zo groot is :D )
Daarnaast hebben we niet heel veel gekke dingen gedaan, behalve dan.... dat ik (Hilco) nog een les helicoptervliegen heb gedaan!!!!!! Echt heeeelllll erg gaaf. Kan hier in NZ best makkelijk. Helaas is een hele opleiding toch nog wel wat prijzig en moet ik nog eerst even gaan sparen, maar zeker een aanrader. Tijdens de eerste les kreeg ik even kort een overzicht van de controls in een helicopter en daarna was het opstijgen en proberen maar. Vanaf het internationale vliegveld richting een rivier gevlogen waar ik vervolgens alleen de besturing mocht overnemen. Dat bleek allemaal niet heel erg moeilijk, op 'hovering' na dan. Daarmee probeer je stil te hangen in de lucht, wat blijkbaar het moeilijkste is aan het vliegen omdat de helicopter continue wil veranderen. Verder lekker bochtjes nemen om de kronkelende rivier te volgen en beetje tussen de bomen door sturen was allemaal erg tof. Volgens de leraar had ik wel aanleg en zou het geen probleem zijn om mijn prive brevet te halen, maar ja kost me wel 15000 euri oid. Tja, dan toch maar even wachten :D. Daarna kun je nog door zodat je commercieel piloot kunt worden (leuk bijbaantje :D), maar dat kost nog eens 30.000 extra... Zodra ik het wel ga doen horen jullie het en kan ik jullie een rondje NZ aanbieden :D... Oh ja, foto's met bewijs staan natuurlijk op de link boven erbij!!!
Als laatste nieuwtje is dat ik (Jessie, jaha we typen om de beurt :) ) nog mijn IELTS test gedaan heb, dat is de engelse test die ik nodig heb voor registratie. De 19de krijg ik mijn uitslag en ben erg benieuwd!! Hoop echt dat ik dat gehaald heb! Ben ook bezig om mijn EHBO certificaat te halen (reanimatie, maar nog veel meer), maar dat gaat wel lukken. Ok dat was niet zo enerverende ervaring zoals Hilco die gehad heeft met zijn helicopteren, maar toch weer iets nieuws. :)
Dat was het geloof ons wel :) (weer samenwerking acheter de computer. :) )

Heel veel liefs,

Hilco en Jessie

• 15 Oktober 2007 - 06:58

Roel:

Leuk weer allemaal bijgepraat te worden! Kennelijk bevalt het steeds beter he?

• 15 Oktober 2007 - 07:21

Eefke:

wauw, klinkt goed!
    Gave Foto's.........
    Hilco, ik hou me aanbevolen voor een van je toekomstige rondvluchten, haha.
    Jullie banen klinken goed. Gaaf dta je toch vrij snel allebei inhoudelijk leuk werk hebt gevonden. Dat zal een berg schelen in je plezier.
    Jullie huisje begint zelfs hier al vertrouwt te voelen, kun je voorstellen.
    Afijn, Jessie een hele fijne tijd met je ouders. Doe ze mijn groetjes als je wilt.
    Tevens de groetjes voor jullie beiden van Rob.
    Liefs Eefke

• 15 Oktober 2007 - 07:23

Heidi:

het klinkt allemaal zo gaaaaaf!! Super om te lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben. Leuk huis ook!
    Heel veel plezier en succes met jullie nieuwe stekkie, baan en hobbies;)
    veel liefs van Bart, Emma en Heidi

• 15 Oktober 2007 - 07:48

Ans En Henny:

leuk om weer eens wat van jullie te horen, volgens ons wordt het daar steeds leuker, en we vragen ons af of we jullie hier nog wel weer terug zien!Geweldig dat jullie allebei een baan hebben, kun je weer sparen voor andere ondernemendeactieviteiten. Heel veel succes en plezier in van alles en nog wat, Groeten vanuit een zonnig maar fris ijsselmuiden, liefs Ans en Henny

• 15 Oktober 2007 - 13:57

Cindy En Leon:

Ik heb nog niet het hele verhaal gelezen, maar tot nu toe klinkt het zo gaaf. En ik wil ook graag leren vliegen...... Super de super de super.qrw nee, ik meen het echt :)!!!
    Leon wordt een beetje ongeduldig, dus later meer. liefs cindy en t
    tyuioxxuuuuxµóµþµfµ®þ

• 16 Oktober 2007 - 11:51

Mark, Slavica, Lois:

Klinkt allemaal fantastisch!
    groetjes

ps
    45.000 euro is trouwens toch niets voor een pilotenbrevet?

• 18 Oktober 2007 - 18:25

Roel:

Vliegen is gaaf en moet je zeker doen! In Nederland kost leren helicoptervliegen heel wat meer.

• 21 Oktober 2007 - 15:09

Annemarie:

Heb niet zoveel tijd om jullie hele bericht te lezen, doe ik in Nedeland weer.
    Voor nu: Groetjes uit Peru!
    Alles helemaal geweldig hier, gave wandeltochten gemaakt, zitten nu vlakbij Bolivia, op 3800 meter.
    Liefs Annemarie

• 23 Oktober 2007 - 00:00

Dorothe En Henk:

We zijn er inmiddels, maar dat rondje met de hele is ons nog niet aangeboden!! Wel hebben we al 2 dagen heel mooi gewandeld in het Abel Tasman N.P. Voor iedereen is een reis naar N.Z. dus erg aan te bevelen.Groetjes

• 18 November 2007 - 07:39

Sinterklaas:

Brit pas na dieet welkom in Nieuw-Zeeland [Uit De Telegraaf van 18/11/2007]

LONDEN - De 35-jarige Brit Richie Trezise heeft een jarenlange ervaring als vervaardiger van kabels voor onderzeeërs. Een bedrijf in Nieuw-Zeeland wilde hem graag in dienst nemen, maar de Nieuw-Zeelandse immigratiedienst stak daar aanvankelijk een stokje voor omdat Trezise te zwaar was.

Trezise stelde in de zaterdageditie van de Britse krant The Independent dat de immigratiedienst hem na het meten van de zogenoemde Body Mass Index (lichaamsgewicht in kilo's gedeeld door lengte in meters in het kwadraat) niet wilde toelaten. Trezise kwam uit op een score van 42 en werd daarmee geclassificeerd als zo zwaarlijvig dat zijn gezondheid gevaar loopt.

Na een streng dieet was de Brit in september zoveel afgevallen dat hij alsnog naar Nieuw-Zeeland mocht immigreren. Voorlopig verblijft hij alleen in zijn nieuwe vaderland. Ook zijn vrouw was als te zwaar geclassificeerd. Zij moet nog een aantal kilo's afvallen voordat ze zich bij haar man kan voegen.

Nou, zo te zien heeft Jessie heeeeel veeel geluk gehad dat zij wel naar binnen mocht!

• 26 November 2007 - 02:18

Jessie:

He zwarte pieten......... bestaat er ook een tuchtcommissie voor Sinterklazen?? :) We zetten snel weer een berichtje op de site!!